Radno vreme:
09 h do 17 h
Nedeljom ne radimo
Pozovite nas :
063/45-15-47

Auto limarija se deli u vise grupa, teske havarije, srednje havarije, I laka ostecenja takozvane parking stete…

Teske havarije:

To su havarije gde je šasija ili polušasija izasla iz geomerije, kada vozilo nije vise u fabrickim merama. Krak sasije obicno se pomeri u stranu kada su u pitanju pednji bocni udarci, a moze I da se savije ili deformise pri frontalnim vecim sudarima. Sve je moguce dovesti u prvobitno stanje. Takve havarije radimo na velikom cetvorostubnom sablonu.


Sablon je alat za izvlacenje tesko havarisanih vozila, vozilo se pricvrscuje za sajtne sa cetiri hvataljke I onda je moguce razvlacenje vracanje vozila u prvobitno stanje u svim pravcima. Vracanje vozila se vrsi sa hidraulikom.


Razlika izmedu sablona I pantera da pojasnimo je u tome sto je sablon ili ti radni sto alat koji je predvidjen za vece havarije I vuce vozilo u svim pravcima po potrebi. Dok je panter manji alat predvidjen za manje havarije I ne moze da vuce vozilo u svim pravcima.
Srednje havarje

:

To su havarije gde nije potrebno razvlacenje vozila sablonom. Obicno se zamene ili poprave osteceni delovi. Na primer vozilo je udareno od napred ispravlja se prednji vezni lim panterom dovodi na potrebne mere I ostali osteceni delovi se popravljaju ako je moguce ili menjaju…Lake havarije ili parking stete:

- To se obicno desava pri malim przinama ili na parkinzima.
- Ulubljena vrata, ostecen branik, osteceno krilo itd…

Takva ostecenja je moguce popraviti na tri nacina.

Prvi nacin je klasicno peglanje lima i lakiranje i gitovanje ostecenih povrsina…

Drugi nacin je masiranje lima gde je moguce posebnom tehnikom vratiti lim u prvobitno stanje bez farbanja. Izvodi se tehnikom lepljenja stikera I tehnikom masiranja posebnim alatima polugicama… I treci nacin je izvlacenje vakumom.Popravka plasticnih pranika se takodje radi u nasem servisu, moguce je popraviti opeglati ulubljen branik ili ga zavariti ukoliko je napukao. To se izvodi posebnim elektrodama za varenje plastike…Farbanje se vrsi sa kvalitetnim materijalima u komori.

Vrsimo i skidanje i ugradnju stakala ako je potrebno zbog popravke vozila…

U sklopu naseg servisa vrsimo i zavarivanje aluminijuma prohroma i celika tig postupkom.Ispravljanje SPOTER APARATOM:

To je aparat za ispravljenje duplih I nepristupacnih delova kao sto su sajtne stubovi I ostali dupli limovi gde nije moguce prici sa druge strane. Ispravljanje se vrsi tako sto aparat napravi mikro punkt I posle izvlacenja lima sa tegom otkine mikro punkt. Moguce je ispraviti sva mesta gde je dupli lim.Peglanje lima se vrsi na dva nacina:

Na hladno u koliko nije doslo do razvlacenja lima.

I grejanjem lima i hladjenjem takozvano stavkovanje.Mnogi neupuceni kada cuju da mora da se greje lim imaju odbojnost na tu metodu misleci da ce to mesto gde je vrsena popravka da istruli korozira itd…

To su predrasude neupucenih ljudi da pojasnimo na primer peglanje vrata… U 99% slucajeva korozija se javlja na vratima po obodu vrata u coskovima i falcevima. Vrata se uvek greju na sredini gde je moguce izvrsiti zastitu lima sa obe strane sa prajmerom i bojom, i nikada nije doslo do korozije gde je radjeno.Auto limar mora da se razume u pravljacki sistem, reglazu trapa, lakiranje, elektriku, mehaniku. Mora da poznaje strukturu vozila gde su vozila ojacana zbog sudara, a gde oslabljena I strukturu limarije na vozilima jer su nova vozila sastavljena od vise vrsta celika I aluminijuma razlicitih struktura I tvrdoce zbog vece bezbednosti I boljih karakteristika samih vozila. Ako majstor ispunjava sve navedene osobine moze da pruzi kvalitetnu uslugu. I mora se stalno uciti I usavrsavati da ne bi dolazilo do nestrucnih popravki, ostecenja vozila I u naj gorem slucaju povreda.

Prilikom procene stete autolimar mora da proceni stetu koliko vremena je potrebno za popravku vozila, procenu koji se delovi mogu popraviti, a koji se moraju zameniti. Procena stete na vozilima je kljucna stvar za kvalitetnu popravku I dogovor izmedju musterije I majstora o tome koliko bi popravka kostala.

© 2016 Roadster. All Rights Reserved | Design by NetVision